Od 21. do 23. aprila 2017 v ljubljanski Ledeni dvorani Zalog poteka prvi mednarodni curling turnir v Sloveniji –Ljubljana Open. Že pred začetkom je turnir požel ogromno zanimanja, nanj se je namreč prijavilo kar 22 ekip iz šestih držav, med njimi tudi ekipe z bogatimi izkušnjami s svetovnih in evropskih prvenstev.

Med nastopajočim prevladujejo ekipe iz Slovenije, po dve ekipi prihajata iz Italije, Hrvaške, Madžarske in Avstrije, turnirja pa se je udeležila tudi ekipa iz Švice.

„Zaradi pestre mednarodne udeležbe gre za enega večjih turnirjev v tem delu Evrope. Gre za prvi mednarodni turnir, ki ga slovenski klubi organizirajo popolnoma neodvisno, zato dogodek predstavlja novo prelomnico v zgodovini slovenskega curlinga. Glede na izjemno zanimanje pa je želja organizatorjev, da Ljubljana Open postane tradicionalni turnir s široko mednarodno udeležbo,“ povedo organizatorji na čelu z Gregorjem Verbincem, ki je tudi selektor naše curling reprezentance, ki se v postavi Živa Hribar, Jože Klemen, Robert Žerovnik, Žiga Bajde, Mojca Burger meri na turnirju! „Pričakujem, da se prebijemo v prvo polovico ekip!“ je še napovedal Verbinc.

Print Friendly, PDF & Email