Univerzitetni rehabilitacijski inštitut Republike Slovenije (URI-SOČA) in Zveza za šport invalidov Slovenije – Paraolimpijski komite (ZŠIS-POK) z odločnimi koraki v promocijo zdravega, aktivnega življenjskega sloga invalidov.

Vnovič športna aktivn

Po mnogih letih so na URI-SOČA zopet vzpostavili športne aktivnost, ki jih v okviru rehabilitacijske rekreacije za paciente in varovance inštituta izvaja športna pedagoginja mag. Juta Ošlak Kranjc, profesorica športne vzgoje. Njene glavne naloge so izvajanje popoldanskih športnih aktivnosti za paciente, ki se glede na zdravniško priporočilo lahko udeležijo tovrstne vadbe. Ob tem Juta Ošlak Kranjc aktivno osvešča paciente in svojce o pomenu in možnostih za ukvarjanje s športom in rekreacijo znotraj inštituta in v domačem okolju.

Na ZŠIS-POK smo prepoznali v tej odločitvi vodstva URI-Soča pomembno priložnost za invalide in v veliko veselje nam je, da bomo medsebonjo sedelovanje nadgradili z rednimi predstavitvami športnih disciplin. Druženja, s katerimi začenjamo v juliju, so namenjena tako pacientom kot svojcem in drugim obiskovalcem. Ponujajo možnost za preizkus različnih panog, neposreden stik s športniki in trenerji ter pridobitev usmeritev za lastno vadbo v domačem okolju.

V juliju bomo na URI-Soča izvedli;

Sreda, 5.7. od 15.30 – 16.30 v športni dvorani URI-Soča; predstavitev športa boccia (dvoransko balinanje), šport predstavljajo trenerka Barbara Zabukovec in športnika Jakob Škantelj ter Boris Šmigoc.

Sreda, 12.7. od 15.30 – 16.30 v avli stavbe Vrtnica; odbojka sede – pogovor s športnico Leno Gabršček in trenerjem Simonom Božičem

Sreda, 19.7. od 15.30-16.30 v športni dvorani URI-Soča; predstavitev športa strelstvo, šport predstavljajo trenerka Polona Sladič in reprezentanti

Športne aktivnosti sicer na URI-Soča potekajo neprekinjeno vsak dan, kmalu pa bomo objavili tudi predstavitve ter pogovore s športniki ZŠIS-POK v avgustu in septembru je še zapisal koordinator predstavitev ZŠIS-POK na URI-Soča trener Aleksej Dolinšek.

Print Friendly, PDF & Email