Teniški igralec Marino Kegl je po porazu proti Ekvadorcu Andreasu Vazquezu ostal brez finala 23. olimpijade gluhih. 6:3, 4:6 in 6:4 je bilo za igralca iz Južne Amerike. Keglu ostala v uteho boj za bronasto kolajno, njegov tekmec pa bo v petek Rus Panyushkin.

Razočarani Kegl

„Malo mi je zmanjkalo. Težko sem prenašal 37 stopinj in še vročino. Na trenutke se mi je vrtelo in nisem se mogel zbrati. Andreas je igral odlično; obrambno. Napadal sem na vso moč, do zadnjega atoma moči. Čisto vse mi je vračal in nikakor ga nisem mogel razbiti. Posledično sem naredil tudi veliko napak. Ne boli me poraz. Bolijo me tri ključne odločitve glavnega sodnika, ko je korigiral tri različne linijske sodnike v mojo veliko škodo. Odločilna je bila napaka pri mojem vodstvu 4:3 in 40:30, ko je korigiral linijskega sodnika. Seveda mi je sesul igro. Dvakrat sem se pobral, tretjič se več nisem zmogel. Žal mi je, zelo sem razočaran. Športniki za svoje uspehe trdo treniramo leta in leta, znamo prenesti poraz v fair play igri… Potem pa se od nekod vzame sodnik, ki je na pol prebral ITF Rulebook, se tukaj na samem prizorišču OI na hitro izobrazil (videl sem, ko so imeli vaje pred začetkom) in nam športnikom kroji usodo. To pa več ni šport. Nič .. gremo naprej. V petek me čaka še dvoboj za 3. mesto. Moj nasprotnik je Panyushkin (RUS). Imava neporavnane račune, tako, da bo to borba na nož in do zadnje kaplje moči!“ je po obračunu povedal Kegl.

Enci obstal v polfinalu

Brez finala je ostal tudi atlet Tadej Enci, ki je v polfinalu dosegel čas 50.65, kar je bilo dovolj za 4. mesto v svoji skupini (eni od treh). Za finale bi moral Enci teči vsaj 49.98.

Košarkarji suvereni

Zmage pa so se veselili košarkarji, ki so bili v boju za mesta od 5. do 8. boljši od Rusije, 89:64 je bilo. V predtekmovanju so v medsebojni tekmi slavili Rusi (73:70). „Še vedno rastemo. Škoda, ker gre turnir h koncu. Še vedno mi je žal, ker nismo vzeli tistega, kar nam je nudila Litva v četrtfinalu. Danes tega nismo dovolili. Vrnili smo se v ritem in pobegnili. Fantje končno verjamejo, da smo lahko zelo uspešni le, če se držimo dogovorov. Pomembno pa je, da pokažeš pravi obraz. Najpomembnejše pa je, da pokažeš karakter, ko ne gre,“ pa je povedal selektor košarkarjev Nejc Višnikar.

Slovenija se bo za končno 5. mesto pomerila z boljšim s tekme Argentina – Turčija.

Olimpijada gluhih, tekma za mesta od 5. do 8., 26.7.
Slovenija – Rusija 89:64
Slovenija: Žabot 8, Orešnik 6, Mord 4, Makuc 5, Starc 3, Koderman 8, Zupan 8, Lukič 33, Mrša 14.

Print Friendly, PDF & Email