Slovenski košarkarji bodo olimpijado gluhih končali na 6. mestu. V boju za 5. pozicijo so jih s 83:78 porazili Argentinci. Naši zasedbi ni pomagalo niti 32 točk Mihe Zupana. Južnoameriški predstavnik je za razliko od Slovenije precej racionalnejše metal z razdalje (argentinski met za 3 točke 13/35, Slovenija 3/25).

„Z prihajamo zadovoljni. Šesto mesto je lep rezultat. Igrali smo enakovredno z vsakim tekmecem, kar zbuja novo upanje za košarko gluhih v Sloveniji. Prihaja mladi rod košarkarjev, ki dopolnjuje izkušene igralce. S sistematičnim delom in zadovoljstvom, ki so ga izrazili igralci, menim, da se lahko naredi še korak naprej. Vsem igralcem, štabu in vodstvu se zahvaljujem za njihov trud, igre in zaupanje ter dobro vzdušje med olimpijado,“ je povedal selektor Nejc Višnikar.

Olimpijada gluhih, tekma za 5. mesto, 27.7.
Slovenija – Argentina 78:83
Slovenija: Žabot 4 (4 podaje), Orešnik 8, Mord 2, Makuc 2, Koderman 6, Zupan 32 (15 skokov, 5 podaj), Lukič 24 (15 skokov, 8 podaj, 6 ukr. žog),.

Jutri,v petek ob 9. uri, bo na delu še zadnji slovenski predstavnik na olimpijadi v Turčiji. Teniški igralec Marino Kegl se bo pomeril z Rusom Egorjem Panyushkinom, ki je Keglov znanec. Leta 2014 je bil Rusi boljši od Kegla na mladinskem pokalu v Hamburgu, kjer je Rus osvojil zlato, Kegl pa srebro. Ruski teniški igralec pa je bil leta 2015 tudi zmagovalec mednarodnega teniškega turnirja gluhih Portorož 2015.

Print Friendly, PDF & Email