Teniški igralec Marino Kegl je na 23. olimpijadi gluhih v turškem Samsunu pristal na izvrstnem 4. mestu. Z 2:0 v nizih (6:3 in 6:0) ga je porazil leto dni starejši Rus Egor Panyushkin.

„Žal mi je. Nisem se mogel pobrati. Nisem bil dovolj zbran, imel sem prekratko roko in premalo moči. OIimpijado sem na žalost izgubil že v sredo. Rus Panyushkin je igral solidno, zmagal je 6:3, 6:0 in osvojil bronasto medaljo, jaz pa sem samo četrti. Izgubil sem proti aktualnemu evropskemu in svetovnemu prvaku. Čeprav vem, da je 4. mesto na olimpijadi lep uspeh, sem malo žalosten,“ je po koncu nastopov povedal Kegl, ki je krepko izboljšal uvrstitev izpred štirih let – v Sofiji je bil deveti.

Spomnimo še enkrat: moška košarkarska reprezentanca je olimpijado sklenila na 6. mestu, atlet Tadej Enci pa je v teku na 400 metrov prišel do polfinala.

Novinarska konferenca

Slovenska odprava se vrača domov v ponedeljek, 31.7. Ob 8.15 zjutraj pristane letalo iz Istanbula, ob 8.45 pa bo organizirana tudi novinarska konferenca na Letališču Jožeta Pučnika.

Print Friendly, PDF & Email