Med 4. in 12. novembrom bo Poreč gostil evropsko prvenstvo v odbojki sede za najboljše ekipe Stare celine. Med deveterico bo tudi Slovenija, ki je danes, točno 100 dni pred začetkom tekmovanja, dopoldan na žrebu v Istri dobila tekmece. V predtekmovalni skupini A bodo poleg Slovenije še Hrvaška, Finska in Madžarska. V skupini B bodo igrale Rusija, Ukrajina, Nizozemska, Nemčija in Italija.

Nov sistem tekmovanja

Po predtekmovanju si zmagovalki skupin zagotovila neposredno mesto v polfinalu, druga in tretja ekipa skupin A in B pa se pomeri med sabo (2A – 3B in 3A – 2B) za še dve prosti mesti v polfinalu.

Prihajajo Kitajke

„Z žrebom smo lahko zadovoljni. Cilj je jasen – želimo osvojiti 1. mesto v predtekmovalni skupini. Prihodnji teden začnemo z delom in bazičnimi pripravami. Prvič bomo imeli tudi kondicijskega trenerja. Teden dni pred začetkom evropskega prvenstva pa nas čaka super test, saj v Slovenijo prihaja reprezentanca Kitajske,“ je po žrebu povedal selektor Simon Božič.

Branijo bron

Leta 2015 je evropsko prvenstvo gostila Slovenija, turnir je bil v Podčetrtku. Evropske prvakinje so postale Ukrajinke, ki so v tesnem finalu ugnale Rusinje s 3:2. Slovenke so s 3:2 premagale Nizozemsko in se veselile brona.

Print Friendly, PDF & Email