Vabimo vse vodnike PZS in mentorje planinskih skupin, ki želijo nadgraditi svoje znanje in izkušnje. Pilotno izobraževanje bo potekalo med 29. septembrom in 1. oktobrom 2017 v Planinskem domu na Uštah-Žerenku.

Pilotno usposabljanje vodnikov PZS in mentorjev planinskih skupin:

– Planinstvo za invalide –

Vabimo vse vodnike PZS in mentorje planinskih skupin, ki želijo nadgraditi svoje znanje in izkušnje.

Pilotno izobraževanje bo potekalo med 29. septembrom in 1. oktobrom 2017 v Planinskem domu na Uštah-Žerenku.

Program zajema:

  • 16 ur zanimivih interaktivnih predavanj,
  • strokovni predavatelji, ki imajo stik s prakso,
  • z roko v roki s prakso – pohod,
  • 3 dni gostoljubja v planinskem domu na Uštah,
  • potrdilo o prisotnosti.

Prijavo pošljite na priloženem obrazcu na naslov: Planinska zveza Slovenije, p.p. 214, Dvorakova 9, 1001 Ljubljana, najkasneje do 4. septembra 2017 ali do zapolnitve prostih mest (25).

Soudeležba znaša 40 €.

Vse morebitne dodatne informacije dobite na elektronskem naslovu ds-drugacni@pzs.si.

Več:

Urnik usposabljanja

Prijavnica_usposabljanje

Namen usposabljanja je opremiti vodnike z znanjem, da bodo na bazi inkluzije invalida kvalitetno vodili. Skozi usposabljanje bodo vodniki spoznali klasifikacije različnih oblik invalidnosti, predstaviti invalida kot bio-psiho-socialno strukturo, prilagoditev programa in vodenja pohodov/tur. Program bo vodikom pomagal pri začetnih vodniških korakih z »i planinci« (za tiste, ki že delajo z invalidi pa nadgradnjo izkušenj in izmenjava praks), jih opremil z znanjem o različnih oblikah invalidnosti in s tem povezanimi specifikami pristopa in poznavanje zmožnosti posameznika. Usposabljanje jemlje za osnovo inkluzijo planincev invalidov in planincev neinvalidov. Poudarja prednosti, ki jih občutijo »i planinci«, da zmorejo tudi oni na svoj način in v svojem tempu na vrh gore in zaužiti uspeh.

Na usposabljanje se lahko prijavi vsak vodnik PZS, ki ima priznano vsaj kategorijo A, ali mentor planinske vzgoje. Usposabljanje bo potekalo tri dni (dva dni teoretični del in tretji dan, ob zaključku, bo tudi pisno preverjanje znanja).

 

Print Friendly, PDF & Email