S svetovnim prvenstvom so končali tudi parakajakaši na mirnih vodah. Dejan Fabčič je zasedel 2. mesto v B finalu, vse skupaj pa je zasedel 10. mesto na svetu!

Paraolimpijec Fabčič je bil 3. v svoji kvalifikacijski skupini, potem pa 4. v polfinalu, kar je zadostovalo za finale B.

Z veslanjem v B finalu sem bil zelo zadovoljen. Trenutno je to moj maksimum in tudi 10. mesto na svetu ni tako slab rezultat. Sem zadovoljen. Dobro sem se spočil in danes sem res dal vse od sebe. Rekel sem si, da bo to morda motivacija za naprej, da se ne odrežem slabo. Iztisnil sem vse atome moči in osvojil sem drugo mesto. Zdaj se bom najprej malo spočil, potem pa bomo zastavili cilje za novo sezono. Vsekakor moram najti ekipo, ki me bo nadzorovala in spremljala moj nadaljnji razvoj. Na podlagi tega bomo postavili kolikor toliko visoke cilje za naslednjo sezono in potem naprej,“ je po nastopu povedal Dejan Fabčič.

V finalu A se je naslova svetovnega prvaka veselil Avstralec Curtis McGrath, drugi je bil Avstrijec Markus Mendy Swoboda, tretji pa Ukrajinec Mykola Syniuk.

Print Friendly, PDF & Email