Minulo sredo je na Univezitetnem rehabilitacijskem inštitutu SOČA v Ljubljani v okviru športa invalidov potekala predstavitev športa strelstvo. Paraolimpijsko športno panogo, ki je pritegnila izjemno zanimanje pacientov in zaposlenih na inštitutu, je predstavila strelska reprezentanca.

Prisotni so imeli čast osebno spoznati Veselko Pevec; dobitnico zlate kolajne na paraolimpijskih igrah v Riu de Janeiru ter Franca Pinterja; sedemkratnega udeleženca paraolimpijskih iger in dobitnika štirih paraolimpijskih kolajn.

„Navdušila sta nas s svojo karizmo, predanostjo ter osebno zgodbo iz katere sta zgradila neverjetno športno kariero. Vir motivacije, strokovnosti in vztrajnosti reprezentance predstavlja trenerka Polona Sladič, ki deluje v športu invalidov že več kot 20 let in se je s svojimi varovanci udeležila že šestih paraolimpijad. Že z uvodno prezentacijo panoge nas je navdušila, zato so vprašanja kar deževala. Vsi prisotni so se tudi preizkusili v streljanju z zračno puško in spoznali, da gre za izjemno zanimivo in zahtevno športno disciplino. Prepričani smo, da se bodo strelci v bodoče še oglasili na inštitutu, morebiti se že v bližnji prihodnosti obeta tudi redna vadba. Predstavitve športnih panog bomo na inštitutu nadeljevali v septembru,“ sta za konec zapisala Juta Ošlak Kranjc, športna pedagoginja na URI-SOČA, ter Aleksej Dolinšek, trener in koordinator ZŠIS-POK.

Print Friendly, PDF & Email