Zvečer med 19. in 21. uro se bo v Laškem s slovesnostjo sklenil uvodni del 15. evropskega prvenstva v namiznem tenisu za športnike invalide EPINT2017. V tem hipu se najboljše igralke in igralci merijo za kolajne.

Prek EP brona je šlo, prek Rio brona pa ne

Slovenska sedemčlanska zasedba je že končala z nastopi. Najvišje se je zavihtela Barbara Meglič, ki je v združenem razredu 4-5 zasedla 5. do 8. mesto, kar je njen izid kariere v posamični konkurenci.

V moški konkurenci se je najvišje zavihtel Bojan Lukežič, ki je prišel med 16 v svoji kategoriji. Barbara Meglič je danes igrala za mesto v polfinalu oz. vsaj bronasto odličje. A je bila izkušena srbska igralka Nada Matić, tudi bronasta na zadnjih paraolimpijskih igrah v Riu, je bila prevelik zalogaj; 9:11, 9:11 in 6:11 je bilo po treh setih.

Megličeva si je pot v končnico tlakovala že v predtekmovanju, ko je v 1. krogu porazila Izraelko Caroline Tabib, bronasto z EP 2015.

„Zelo sem vesela, ker sem v Laškem na domačem evropskem prvenstvu prišla tako daleč. To je moj najboljši dosežek v karieri med posameznicami. Žal mi je le to, da nisem dobila kak set, bilo je realno, da mi to uspe. Zdaj pa so moje misli že pri ekipnih obračunih,“ je dejala Megličeva.

Zdaj ekipe

Jutri, 1. 10., se v Laškem začnejo ekipni obračuni. V ženskem razredu 4-5, kjer nastopata Meglič&Dolinar, sodeluje pet ekip, ki bodo med sabo od jutri do srede obračunavale za kolajne. Moška vrsta Kancler&Lukežič bo v razredu 3 (skupaj 11 reprezentanc) igrala proti Nemcem in Špancem.

„Moška ekipa Kancler&Lukežič ima v svoji skupini Nemčijo in Španijo. Kako bo naprej, pa bo pokazal žreb. Glede na formo ni izključeno, da se naša fanta resno vključita v boj za odličje. Verjamem, da se bosta dobro odrezali tudi naši dekleti Dolinar&Meglič,“ pa ekipne obračune napoveduje trener Darko Kojadinovič, ki mu pri delu asistira Ožbej Poročnik.

Nastopi slovenskih ekip na EPINT 2017:

1.10.
Slovenija (Ž) – Velika Britanija (11.15)
Slovenija (M) – Nemčija (16.00)
Slovenija (Ž) – Srbija (18.30)

2.10.
Slovenija (M) – Španija (11.15)
Slovenija (Ž) – Rusija (18.30)

4.10.
Slovenija (Ž) – Nemčija (10.00)

Print Friendly, PDF & Email