Minulo sredo je na Univerzitetnem rehabilitacijskem inštitutu SOČA v Ljubljani potekala predstavitev športnika in njegove zgodbe, vse pa sodi v okvir širše skupne akcije URI-Soča ter Zveze za šport invalidov Slovenije Paraolimpijski komite. S skupno željo, da se predstavi šport in ga ponudi kot del možne rehabilitacije. Projekt podpirata tudi Zavarovalnica Triglav in Lidl Slovenija.
“Svojo življenjsko pot in športno kariero nam je to predstavil paraolimpijec dr.Dejan Fabčič; v Pekingu je nastopil kot paraplavalec, lansko leto v Riu de Janeiru pa v disciplini parakajak. Dejan nam je razkril zanimive plati združevanja družine, službe, vrhunskega treniranja in invalidnosti. Zelo zanimive predstavitve se je s pomočjo športne pedagoginje mag.Jute Ošlak Kranjc udeležilo 12 varovancev inštituta ter nekaj zunanjih obiskovalcev. Zanimanje za veslanje je med invalidi veliko, zato si bomo prizadevali za povezovanje med ponudniki tovrstne rekreativne vadbe,” je že zapisal Aleksej Dolinšek, ki skupaj z mag. Juto Ošlak pripravlja in organizira te promocije.

S predstavitvami športne panoge Boccia nadaljujemo redne prisotnosti športnikov ZŠIS-POK na URI SOČA 8. novembra. Pridružite se nam!
Print Friendly, PDF & Email