Danes ponoči je na evropsko prvenstvo odpotovala slovenska boccia reprezentanca. Naše barve branita Matjaž Bartol in Nataša Bartol, evropsko prvenstvo pa se na Portugalskem začne v petek. Žreb bo opravljen dan pred tem, jutri, 26.10. „Pričakovanja so visoka, v dvojicah ciljava na kolajno. V posamični konkurenci pa bo precej odvisno tudi od žreba,“ je povedala Nataša Bartol.

Vadil tudi na Hrvaškem

„Forma je zelo solidna. Precej težav sem imel z novimi bocciami, saj so se menjala pravila. Lani sem dobil za rojstni dan povsem nove, zdaj pa uporabljam kombinacijo starih in novih krogel. Treniral sem veliko, naredil sem vse, kar je v mojih močeh. Nekaj bo odvisno tudi od sreče. Imam velika pričakovanja, sicer niti ne bi šel na evropsko prvenstvo,“ pa je dodal Matjaž Bartol, ki je zadnji vikend treniral tudi na Hrvaškem, kjer je vadil v družbi izvrstnega igralca Davorja Komara.

Navdušili tudi v Španiji

Slovenska reprezentanca v bocci je aprila več kot uspešno igrala v španskem Sant Cugatu. Z dvema četrfinaloma v BC4 in še nekaj zmagami je reprezentanca izpolnila ter tudi presegla pričakovanja in cilje pred tekmovanjem. To pa je tudi dober obet za skorajšnje evropsko prvenstvo!

:: Uradna spletna stran evropskega prvenstva

Print Friendly, PDF & Email