Zveza za šport invalidov Slovenije Paraolimpijski komite je v sodelovanju z ŠD Invalid pripravila nov uspešen paraolimpijski šolski dan. Tokrat smo obiskali OŠ Most na Soči. Otroci med 6. in 9. razredom so nam pozorno prisluhnili, ko so spoznavali šport invalidov ter paraolimpijsko gibanje.

Življenska zgodba in vadba z Lariso

Svojo življenjsko zgodbo jim je predstavila Natalie Finkšt, ki aktivno igra boccio. Otroci so po zaslugi slovenske reprezentantke Larise Pirih spoznali tudi odbojko sede. Ob koncu druženja pa smo se vsi skupaj vnovič zbrali v športni dvorani, kjer so lahko tudi praktično spoznali boccio ter se v njej tudi pomerili.

Sprejemanje drugačnosti

„Super je bilo. Tokratni športni dan je bil za na našo šolo nekaj posebnega. Prvič smo se srečali s tovrstno tematiko. Organizacija dogodka Paraolimpijski šolski dan je bila odlična, odziv otrok in našega kolektiva pa izjemen. Vsi smo pozorno prisluhnili življenjski zgodbi Natalie Finkšt. Preizkusili smo se v igranju odbojke sede, košarke na vozičkih, golbalu, bocci. Vsi smo bili navdušeni, še danes smo polni vtisov. Zato še enkrat hvala ekipi Zveze za šport invalidov Slovenije Paraolimpijski komite in ŠD Invalid. Prepričan sem, da je bil to več ko uspešen dan. Vsi sodelujoči smo prispevali k sprejemanju drugačnost in spoštovanju dosežkov športnikov invalidov,“ je po koncu dogodka povedal Luka Mrakič, športni pedagog na OŠ Most na Soči.

Projekt podpirata Zavarovalnica Triglav in Lidl Slovenija.

Print Friendly, PDF & Email