Smučarska sezona se je začela. Tudi za alpska smučarja Anjo Drev in Jerneja Slivnika. V želji po še boljšem delu in poenotenju program Anja in Jernej v novi sezoni vadita pod taktirko glavnega trenerja Romana Podlipnika, ki že vrsto let uspešno deluje v alpskem smučanju. Ekipa redno zahaja v Avstrijo, kjer opravlja vikend priprave.

Paraolimpijske igre

Omenjena sezona bo še posebej pomembna za 16-letnega Jerneja Slivnika, ki ga čaka uvodni nastop na paraolimpijskih igrah. Žal pa so njegovo pripravljalno obdobje zaznamovale težave. Po poškodbi lopatice je sledila še nesrečna poškodba rame. V prihodnjih dneh bo jasno, kdaj se bo Jernej spet lahko vrnil na smučišče. Zagotovo si želi, da bi lahko nastopil 11. in 12. januarja v Kranjski Gori. Slovenija je eno od sedmih prizorišč tekem svetovnega pokala. Paraolimpijske igre se začnejo 9. marca, Slivnik bo na štartu slaloma in veleslaloma.

Na FiS tekme

19-letna Anja Drev je v letošnjem koledarskem letu osvojila dve kolajni na svetovnem prvenstvu gluhih alpskih smučark. V novi sezoni nima odmevnejših tekmovanj, zato bo sezono izkoristila za izboljšanje tehnike in napredek pri svojem smučanju. Po besedah trenerja Podlipnika bo nastopila na nekaj FIS tekmah, da ohrani stik s konkurenco.

Hvaležni za podporo

„Pred nami je zahtevna sezona, Anja in Jernej sta se jo lotila odločno. Želim si le, da se nas v prihodnje poškodbe obidejo v širokem loku,“ pravi Podlipnik.
Zveza za šport invalidov Slovenije Paraolimpijski komite v skladu z letnim načrtom podpira delovanje združene smučarske ekipe. Pozdravljamo pa vsako podporo, ki jo našim športnikom izreče okolica. Tudi zato smo veseli, ker je upravni odpor Združenja slovenskih žičničarjev-GIZ (ZSŽ) sklenilo podpreti našo ekipo in ji odobril tri sezonske vozovnice, za kar se jim na tem mestu zahvaljujemo. Izkazana podpora je še dodatna zaveza k trdemu in predanemu delu.

Print Friendly, PDF & Email