V Celju se je v sredo sestal organizacijski odbor svetovnega prvenstva v namiznem tenisu za invalide. Sestanka sta se udeležila tudi Maja Voglar in Dušan Zalokar, predstavnika podjetja ZPO, družbe za upravljanje s parkirišči in javnimi objekti.

Med 15. in 21.10. 2018

Tekmovanje najvišjega ranga bo potekalo med 15. in 21. oktobrom 2018. Sodelovalo pa bo 336 športnic in športnikov. Svetovno prvenstvo organizira Zveza za šport invalidov Slovenije Paraolimpijski komite (ZŠIS-POK) v sodelovanju z Namiznoteniško zvezo Slovenije. Za medalje v posamični konkurenci se bodo borili v celjski športni dvorani Zlatorog, nastanjeni pa bodo v Laškem.

Optimalna izvedba

„Pripravljamo se na svetovno prvenstvo SPINT 2018. Ogledali smo si dvorano in njene zmogljivosti. Preverili smo tudi kapacitete, ki jih potrebujemo za optimalno izvedbo tekmovanja,“ je povedal Damijan Lazar, predsednik organizacijskega odbora SPINT 2018 in predsednik ZŠIS-POK.

Ponosen Celjan

„Kot Celjan sem zelo ponosen, da bomo gostili tak izjemen dogodek. Omenjeno svetovno prvenstvo bo še en dokaz, da je Celje, bolje rečeno kar cela regija, pravo športno mesto. Dosedaj smo veljali za rokometno mesto, premoremo nogomet, košarko. Zdaj pa bodo lahko vsi spoznali še šport invalidov,“ je nad prihajajočim dogodkom navdušen Roman Pungartnik, član OO SPINT 2018.

Slovenija je najboljša

„Slovenija je vnovič dobila veliko tekmovanje. Za to sem si zelo prizadeval zavoljo svoje funkcije v Mednarodni namiznoteniški zvezi. A ne glede na mene, če bi bilo vse fair in korektno, pa v športu to žal ni, bi morala Slovenija gostiti taka tekmovanja. Ker je preprosto najboljši organizator tekmovanj v namiznem tenisu invalidov,“ je dodal Gorazd Vecko, tehnični direktor SPINT 2018.

Print Friendly, PDF & Email