Delovno so leto 2018 začeli tudi v taboru naša paraalpskega smučarja Jerneja Slivnika. Poškodba rame je že skoraj preteklost, Slivnik pa je pod taktirko trenerja Romana Podlipnika vadil minule dni. Z delom nadaljuje jutri, 3.1. „Čakamo na potrditev nastopa na naslednji tekmi svetovnega pokala, ki ga bo gostil Zagreb 8. in 9. januarja. V vsakem primeru pa bo Slivnik nastopil doma v Kranjski Gori,“ optimistično napoved Podlipnik, ki bo tej priložnost pohvali Jernejev napredek tehnike smučanja. Da bo še bolj konkurenčen svetovni eliti pa potrebuje vožnje in delo na snegu.

Četrtič v Sloveniji

Izvrstna priložnost bo tudi 11. in 12. januarja, ko bo karavana svetovnega pokala v paraalpskem smučanju prihaja v Slovenijo, že tretjič zapored v Kranjsko Goro, pred tem je tekmo takega ranga gostila še Rogla.

Na Gorenjskem se bodo v ženski in moški konkurenci tri kategorije smučark in smučarjev (slepi, sedeči ter amputirani tekmovalci in tekmovalke) pomerile v dveh veleslalomih.

„Po zadnjih podatkih bo nastopilo 120 tekmovalk in tekmovalcev,“ v imenu organizatorjev pove Gal Jakič, tekmi svetovnega pokala pa so partnerski projekt Zveze za šport invalidov Slovenije Paraolimpijskega komiteja, podjetja Hit Alpinea d.d., ASK Kranjska Gora, RTC Žičnice Kranjska Gora ter Smučarskega kluba športnikov – invalidov, Albatros. „Partnerji smo med sabo dobro uigrana ekipa. Prepričan sem, da se nam obeta pravi spektakel,“ doda Jakič.

Print Friendly, PDF & Email