Minulo soboto je imela Slovenija v ognju pet želez, nekaj podobnega (eno manj, štiri torej) pa bo tudi danes, saj se bodo v Riu de Janeiru za odličja borili plavalec Darko Đurić (200m prosto) in strelski trojec Damjan Pavlin, Veselka Pevec, Franček Gorazd Tiršek (zračna puška leže kvalifikacije in finale).

France Gorazd Tirsek - Nani, Franc Pinter - Anco, Veselka Pevec and Damjan Pavlin of Slovenia during the Rio 2016 Summer Paralympics Games on September 8, 2016 in Olympic Aquatics Stadium, Rio de Janeiro, Brazil. Photo by Vid Ponikvar / Sportida

Ambiciozno

V strelskem taboru so zadovoljni z dosedanjim potekom iger, saj so že osvojili dve odličji. Niso pa še rekli zadnje. Trojcu, ki bo danes pred tarčo, apetitov ne manjka. „Želim si v finale, pripravljen sem dobro. Panoga leže mi bolj ustreza, s stoje sem imel težave med sezono,“ pravi Pavlin. „Med sezono tega nisem trenirala, imela sem težave z dioptrijo. Naša trenerka Polona Sladič pravi; če znaš stoje, potem gre tudi leže. Sama pa mislim, da bi rabila nekaj več treninga. A nič nato. Zlato imam v roki. Kar pa bo danes, pa bomo videli,“ je dodala Veselka Pevec. „Želim si, da opravim po najboljših močeh in da je enkrat tudi meni sreča naklonjena, da se vse poklopi,“ pa je svoje pristavil še Tiršek.

„Supersobota pa je tudi za nami. V teh parih dneh smo skušali umiriti čustva. Strelstvo je mentalno izredno zahteven šport. Moramo se zbrati za današnjo tekmo,“ je začela trenerka strelske izbrane vrste Polona Sladič„Trening je pokazal odlično formo Tirška, ki je vnovič sposoben za preboj v finale. Pavlin je na meji – odvisno bo, kako se bodo odvijale razmere na strelišču. Pevčeva pa v tej panogi ni tako konkurenčna,“ je še dodala Sladičeva.

Lahko se ga bojijo

Prvi pa gre danes v boj Darko Đurić, ki ga čaka nastop na 200m prosto, v tekmo pa gre s četrtim časom (3:08,38) med vsemi nastopajočimi. Uvodoma ga čakajo kvalifikacije, potem pa še finale. „Konkurenca se lahko Darka boji!“ je kratek in jedrnat Alen Kramar, ki je zadolžen za Darkovo formo.

Darko Duric of Slovenia competes in the Men's 100m Freestyle S4 Final on day 1 during the Rio 2016 Summer Paralympics Games on September 8, 2016 in Olympic Aquatics Stadium, Rio de Janeiro, Brazil. Photo by Vid Ponikvar / Sportida

Več o Riu:

:: Vse novice 

:: Videoprenos iger

:: Predstavitveni bilten

:: Slovenska reprezentanca

:: Urnik slovenskih nastopov

:: Športne panoge slovenskih tekmovalcev

:: Vse medalje slovenskih športnikov na POI

:: FB šport invalidov

:: Twitter NPC Slovenija

Foto: Vid Ponikvar/Sportida

Print Friendly, PDF & Email