Z današnjim dnem se končujejo paraolimpijske igre v Riu, pa tudi slovenski nastopi. Popoldne po slovenskem času bo ob plaži Copacabana maratonsko preizkušnjo začel slepi maratonec Sandi Novak, pozno zvečer oziroma že v noči na ponedeljek po slovenskem času pa bo na stadionu Maracana še zaključna slovesnost ob koncu iger.

Odhod paralimpijcev v Rio

Danes ob 14. uri

Maratonec Sadi Novak (spremljala ga bosta Roman Kejžar in Urban Jereb, nad ekipo pa bdi Primož Černilec) je v Riu vse od začetka iger, do danes pa je imel na programu samo treninge. Zdaj gre zares, start v njegovi združeni kategoriji slepih in slabovidnih bo ob 9. uri po lokalnem času oziroma ob 14. po slovenskem.

“Da se bom dobro počutil, da bom lahek. Da se ne bom začel ‘matrati’ na 20. kilometru. Vremenski pogoji bodo težki, ampak za vse enaki. Tu ni kaj filozofirati, bo treba iti,” je v napovedih pred maratonom dejal edini slovenski udeleženec iger v atletiki.

Misli proti cilju

„Skrbelo smo, da je bilo čim bolj pestro, da ni bilo monotono. Sandi ni bil le v vasi, trenirali smo tudi v fitnesu. Pa saj me to ni niti skrbelo, da bi se zasitil. On gleda svet drugače, zanj je vse isto. Njegove misli so usmerjen v cilj. Ko bo tu nedelja, bo oddelal to tako, kot zna,“ je Sandijev nastop napovedal Černilec, ki upa, da vremenske razmere ne bodo delale težav Sandiju.

Začel bo Urban

„Prvi teden je imel Sandi nekaj težav z aklimatizacijo, potem se je to uredilo. Vse treninge smo naredili, kot smo načrtovali. Zadnjih nekaj dni smo počivali, naredili smo nekaj lažjih treningov, predvsem pa nabirali rezerve ogljikovih hidratov,“ je še povedal Roman Kejžar, ki bo s Sandijem na drugi polovici maratona, na štart pa gre s Sandijem Urban Jereb.

Več o Riu:

:: Vse novice 

:: Videoprenos iger

:: Predstavitveni bilten

:: Slovenska reprezentanca

:: Urnik slovenskih nastopov

:: Športne panoge slovenskih tekmovalcev

:: Vse medalje slovenskih športnikov na POI

:: FB šport invalidov

:: Twitter NPC Slovenija

Tekst: STA
Foto: Vid Ponikvar/Sportida

Print Friendly, PDF & Email