Slovenska reprezentanca v showdownu je nastopila na mednarodnem turnirju v Pragi in navdušila. Peter Zidar je zmagal, Tanja Oranič je bila tretja, Tina Gostenčnik sedma, Aleksander Sabo je zasedel 9. mesto, Miha Susman 12., Denis Repa pa 13. „Konkurenca je bila tudi tokrat močna in je bil eden močnejših mednarodnih turnirjev do sedaj. Za tovrstne rezultate je bilo potrebno dobro odigrati v predskupinah in nato tudi v izločilnih bojih,“ je povedal selektor Gregor Habjan, ki je vnovič dobro pripravil reprezentanco.

„Vsaka uvrstitev med prvih 18 pri moških in prvih 12 v ženski konkurenci pomeni odlično uvrstitev in preboj med najboljših 18 tekmovalcev/lk na svetu, kar že lahko štejemo za uspeh,“ je bil jasen Habjan.

Peter Zidar finale:

Tina presenetila

„Zelo sem zadovoljen z nastopi vseh naših tekmovalcev in tekmovalk. Vsi so se prebili naprej iz svojih skupin in nato igrali dobro.  Žal se je zopet prikradlo malo smole in so v skupinah za v četrtfinale z malenkost smole izpadli Denis, Miha in Sandi. Vsi trije le z enim porazom do takrat. Nato so se borili le še za mesta ki so jih na koncu dosegli. Pozitivno nas je presenetila Tina Gosteničnik. Tanja je vse do polfinala zmagovala, tu ji je pa z rezultatom 2:3 spodletelo in ji je v tretjem setu zmanjkalo vsega tri točke in bi bil rezultat v njeno korist. Peter je s svojimi igrami ponovno navdušil in na koncu dosegel odlično 1. mesto ter s tem potrdil primat trenutno najboljšega igralca sveta.  Miha je s svojo igro malenkost razočaral, toda težko je od nekoga pričakovati vrhunsko igro, če je premalo treninga.. Denis in Sandi sta se oba dobro borila in prišla do zadovoljivih mest v konkurenci,“ je še dodal selektor.

Print Friendly, PDF & Email