V Združene države Amerike pa je odpotoval naš plavalec Darko Đurić, ki bo med 9. in 11. julijem nastopil na 4. tekmi svetovne plavalne serije v Indianapolisu, meril se bo na 50, 100 in 200 prosto ter 50 delfin.

Test za Mehiko

„V ZDA želimo preveriti formo. Dejansko smo potrebovali malce bolj eksotično tekmo, da vidimo, kako se obnesem. Plaval bom tudi v drugem časovnem pasu, ki pa je isti kot v Mehiki, kjer bo svetovno prvenstvo,“ je na poti razmišljal Đurić, ki ga v ZDA spremlja (nadomestni) trener Anže Pretnar. „S formo se še malce lovimo zavoljo težav z ramo. Tekme v Indianapolisu bodo pokazale, kje smo, in kako lahko prek poletja formo še kaj dvignemo,“ doda Đurić, ki spremlja tudi konkurenco. Na svetovnem prvenstvu v Mehiki bo močna.

V pripravi plan do SP

„Od tekme pričakujem štiri solidne štarte in vsaj dve uvrstitvi v finale. To tekmo bosta Darko in Anže izkoristila za čisti trening, saj sva imela v zadnjem času nekaj težav z boleznijo  in bolečinami v rami. Darko se vrača 18. junija, takrat pa narediva plan do svetovnega prvenstva,“ pa pred tekmo razmišlja Darkov glavni trener Alen Kramar.

„Sezona po paraolimpijskih igrah je vedno loterija. Si pa tudi sam želim na vsakem tekmovanju do vrhunskega dosežka, tudi v Mehiki ne bo drugače. Ni pa vse odvisno od mene, potrudil se pa bom. Od sebe bom dal vse, kar znam in zmorem. Potem bomo videli, kaj bo to prineslo,“ je še dodal Đurić, ki v teh dneh trenira v ZDA in se pripravlja na tekmo.

Svetovno prvenstvo v Mehiki bo na sporedu med 30.9. in 7.10. letos.

27-letni Đurić je leta 2013 v Montrealu postal svetovni prvak na 50 in 100m prosto. Na zadnjih paraolimpijskih igrah je v teh dveh panogah pristal na 4. in 5. mestu.

Print Friendly, PDF & Email