Današnji tekmovalni dan na paraolimpijskih igrah v Riu bo za slovenske športnike dejaven v dveh panogah. V kajaku bo v finalu nastopil Dejan Fabčič, kolesarja Primoža Jeraliča pa čaka nastop v cestni preizkušnji.

Dejan Fabcic of Slovenia competes in Canoe Sprint Men's KL2 semifinal during Day 7 of the Rio 2016 Summer Paralympics Games on September 14, 2016 in Lagoa Canoe Stadium, Rio de Janeiro, Brazil. Photo by Vid Ponikvar / Sportida

Finale in 10. mesto

Oba slovenska športnika sta bila na tekmovališčih, kajakaškem in veslaškem središču Lagoa ter na kolesarskem v Pontalu, že v sredo, ko sta opravila prva nastopa na igrah. Jeralič je bil v kronometru, za katerega je dejal, da je zanj močnejša disciplina v Riu, deseti, Fabčič pa se je v finale svoje kajakaške kategorije prebil po tretjem mestu v predtekmovanju in drugem v polfinalu.

Skoraj istočasno v boj

Danes bosta oba začela skorajda istočasno. Ob 9.30 po lokalnem času bo start kolesarske preizkušnje na 60 kilometrov, kolikor čaka ročne kolesarje v Jeraličevi kategoriji H5, na drugi strani Ria pa bo na jezeru Lagoa Fabčič v finalu ob 9.33 po brazilskem času (ob 14.33 po slovenskem).

“Samo počitek, čim prej s tega sonca in priprava na naslednjo dirko,” je bil Jeralič kratek v napovedih pred svojim drugim nastopom, ki ga čaka manj kot 24 ur po koncu prvega. Njegov trener Aleksej Dolinšek je sredin kronometer ocenil za solidnega, na cestni dirki pa bo slovenski kolesar skušal držati priključek s prvo oziroma vsaj z drugo skupino.

Primoz Jeralic of Slovenia during Men's Time Trial H5 of Cycling Road competition during Day 7 of the Rio 2016 Summer Paralympics Games on September 14, 2016 in Olympic Aquatics Stadium, Rio de Janeiro, Brazil. Photo by Vid Ponikvar / Sportida

“Tudi s psihološkega vidika bo finale dirka zase. Jaz bom skušal spet odpeljati po najboljših močeh in napadel že s starta. Mogoče bo kdo drug, ki bo bolj psihično obremenjen s kakšno kolajno kot jaz. Tu vidim svojo priložnost za medaljo,” pa današnji zadnji nastop na igrah napoveduje edini slovenski kajakaš.

Več o Riu:

:: Vse novice 

:: Videoprenos iger

:: Predstavitveni bilten

:: Slovenska reprezentanca

:: Urnik slovenskih nastopov

:: Športne panoge slovenskih tekmovalcev

:: Vse medalje slovenskih športnikov na POI

:: FB šport invalidov

:: Twitter NPC Slovenija

Tekst: STA
Foto: Vid Ponikvar/Sportida

Print Friendly, PDF & Email