Po dnevu brez slovenskih nastopov je tu vikend, ko se bosta pomerila še plavalec Darko Đurić in maratonec Sandi Novak.

Darko Duric of Slovenia competes in Swimming Men's 200m Freestyle - S4 Final during the Rio 2016 Summer Paralympics Games on September 13, 2016 in Olympic Aquatics Stadium, Rio de Janeiro, Brazil. Photo by Vid Ponikvar / Sportida

Đurića zadnja preizkušnja čaka danes (10.. Takrat se bo pomeril na 50 metrov prosto, ki ni ena od njegovih najmočnejših disciplin, ti sta razdalji na 100 in 200 metrov, je pa že neposredno uvrščen v finale (nocoj ob 23.28), ker v njegovi kategoriji S4 ni prijavljenih več kot osem tekmovalcev.

“Seveda se bom lahko zbral. Zato sem tukaj, da tekmujem, da dobro nastopim v vseh svojih disciplinah in skušam izboljšati svoje osebne rekorde in tudi na 50 m prosto bom šel na to,” je v napovedi svoje zadnje tekme dejal Đurić, potem ko je bil kar precej razočaran zaradi nesrečnega razpleta na 200 metrov prosto, kjer je ostal brez medalje na četrtem mestu.

Še dan več pa bo na svoj prvi nastop čakal atlet Sandi Novak. Maratonci bodo svoje tekme opravili zadnji dan iger, na traso ob sloviti plaži Copacabana pa se bo slepi slovenski maratonec podal zjutraj ob 9. uri po lokalnem času.

Več o Riu:

:: Vse novice 

:: Videoprenos iger

:: Predstavitveni bilten

:: Slovenska reprezentanca

:: Urnik slovenskih nastopov

:: Športne panoge slovenskih tekmovalcev

:: Vse medalje slovenskih športnikov na POI

:: FB šport invalidov

:: Twitter NPC Slovenija

Tekst: STA
Foto: Vid Ponikvar/Sportida

Print Friendly, PDF & Email